Икономист коментира наболялата тема с данъците у нас.Има откъде да се

...
Икономист коментира наболялата тема с данъците у нас.Има откъде да се
Коментари Харесай

Икономист: Проблемът не е в ниските данъци, а в неефикасното харчене

Икономист разяснява наболялата тема с налозите у нас.

Има от кое място да се отрязват големи разноски на страната. Проблемът не е в ниските налози, а неефикасното харчене. Това сподели Кузман Илиев в предаването  " РеВизия ".

" Асен Василев се опита да не се поддава на натиска незабавно да се подвигат налози. Това е знак и жест, че е зает със положението на бизнес средата. Видяхме орязване и опит за оптимизация на разноските в финансовата стратегия и персоналната прехрана, това са положителни неща ", счита той.

" След функционален разбор би трябвало да се види къде има невралгичност и да се вземат 100% дивиденти от всички държавни компании. БЕХ има несъбрани вземания, които би трябвало да бъдат отписани. Диверсификацията не беше готова ", съобщи още Илиев. 

По думите му България харчи 40% от създаденото, написа novini.bg.

" Има накъде да смъкнем, до 25-30%. Пример може да са ни Сингапур и Ирландия. В българската стопанска система над 90% е дребен и междинен бизнес, дефакто по никакви критерии не отговаряме на критериите за едра промишленост. Ако искаш да вкараш пари в хазната, би трябвало да натиснеш всички. Трябва да се сътвори чувство, че Национална агенция за приходите диша във врата и всичко би трябвало да се заявява. Администрацията би трябвало да е прислужник на частния бранш, който цялостни обществените системи. С охлаждането на стопанската система нямаме учредения, че самата тя няма да утихне. Да натискаме бизнеса значи повече банкрути ", счита Илиев.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР